menu

Nieuws

« Nieuwsoverzicht

Bedrijfsopvolgingsregeling geldt niet voor erfgenamen aandeelhouder

09-08-2017

Een BV die onroerend goed beheert – bijvoorbeeld bedrijfsgebouwen, appartementen of percelen grond – wordt door de Belastingdienst niet beschouwd als materiële onderneming. Erfgenamen van de aandeelhouder kunnen daarom geen aanspraak maken op de bedrijfsopvolgingsregeling.
 
Dat besliste de Rechtbank Noord-Holland onlangs. De rechtbank vindt dat het werk en de omvang van het werk in een dergelijke BV niet meer is dan gebruikelijk vermogensbeheer. De zaak betrof een BV waarvan de aandelen na overlijden van de aandeelhouder aan diens kinderen was toebedeeld. De BV bezat en verhuurde bedrijfsgebouwen en -loodsen, appartementen en bospercelen. De erfgenamen vonden dat zij een materiële onderneming exploiteren en daarom in aanmerking komen voor de bedrijfsopvolgingsregeling, waarmee zij een fors bedrag aan erfbelasting zouden besparen.
Ook het aanvoeren van onderbouwing van behaalde rendementen heeft geen zin. Rendementen zijn volgens de rechtbank alleen van belang als er meerarbeid wordt geleverd, en daarvan is bij vermogensbeheer geen sprake.
 
Wilt u meer weten over de bedrijfsopvolgingsregeling en de bijbehorende belastingbesparing? Bel ons voor het maken van een afspraak.
 
 
Bron: TaxLive 26/6/17 ECLI:NL:RBNHO:2017:4704

Informatie of offerte aanvragen?

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag.

Neem telefonisch contact op:
Tel. Niet bereikbaar

Contact

Postbus 16922, 1001RK Amsterdam
Tel.tel. niet bereikbaar
Fax.fax. niet bereikbaar

Blijf op de hoogte

Gratis tips en het laatste nieuws ontvangen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.
U dient een geldig e-mail adres op te geven

Maak kennis met ons team

Er staat een ervaren notaris en een team van juridische professionals voor u klaar.  Maak kennis met ons team