menu

Nieuws

« Nieuwsoverzicht

Pleidooi voor gebruik spaar- of verzekeringsuitkering voor verbouwing

11-08-2017

Het ministerie van Financiën heeft van verschillende kanten pleidooien ontvangen om mogelijk te maken dat uitkeringen van kapitaalverzekeringen of bankspaarrekeningen worden gebruikt voor een verbouwing. Uiteraard is het daarbij dan de insteek dat over die uitkering geen belasting hoeft te worden betaald. Tot nu toe is dat alleen mogelijk als met dat geld een hypotheek of andere woningschuld wordt afgelost.
 
Wie nu spaargeld belastingvrij wil inzetten voor een verbouwing, krijgt met een woud aan regels en eisen te maken. Dat kost veel tijd en geld. Er moet nu een omweg worden gevolgd via een lening die dan met de uitkering uit de spaarhypotheek of bankspaarhypotheek wordt afgelost.
Sinds 1 april 2017 kunt u uw kapitaalverzekering van een spaar- of bankspaarhypotheek belastingvrij afkopen. Wilt u daarover geen belasting betalen, dan kan dat alleen als u het geld gebruikt om de eigenwoningschuld af te lossen.
 
Wilt u meer weten over het gebruik van een uitkering van een kapitaalverzekering of bankspaarrekening ten behoeve van uw huis? Bel ons voor het maken van een afspraak.
 
 
Bron: TaxLive 6/7/17

Informatie of offerte aanvragen?

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag.

Neem telefonisch contact op:
Tel. 020 305 98 55

Contact

Nijenburg 2a, 1081 GG Amsterdam
Tel.020-3059855
Fax.020-3059858

Blijf op de hoogte

Gratis tips en het laatste nieuws ontvangen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.
U dient een geldig e-mail adres op te geven

Maak kennis met ons team

Er staat een team van ervaren professionals voor u klaar.  Maak kennis met ons team