menu

Verklaring van erfrecht

Na het overlijden van een dierbare moeten ook vele bankzaken worden geregeld. Denk aan de bankrekening, de verzekeringen, de erfbelasting. Vaak wordt een bankrekening geblokkeerd zodra een bank de melding krijgt dat een rekeninghouder is overleden. De bank doet dit in hoofdzaak om de erfgenamen te beschermen tegen mogelijke opnamen van een bankrekening om geld aan een erfenis te onttrekken. Er zijn vele bankzaken die moeten worden geregeld na een overlijden, de bankzaken na overlijden vragen daarom om extra aandacht. Voorwinde Notariaat helpt u bij het opstellen van een verklaring van erfrecht.

Wat is een verklaring van erfrecht?

In een verklaring van erfrecht verklaar de notaris – nadat alle gegevens zijn gecontroleerd – wie is overleden, of de overledene een testament heeft gemaakt en wat er in dit testament is bepaald. Bovendien verklaart de notaris wie de erfgenamen van de overledene zijn en eventueel wie van de erfgenamen door de overige erfgenamen gemachtigd is om de erfenis van de overledene af te wikkelen.

Waarvoor heb ik een verklaring van erfrecht nodig?

Als iemand overlijdt mag een bank de rekeningen ten name van de overledene blokkeren. Als erfgenamen de rekening toch willen gebruiken (bijvoorbeeld om betalingen te doen) hebben ze een verklaring van erfrecht nodig.
 
Op het moment dat er een verklaring van erfrecht aan de bank is overhandigd, kunnen de erfgenamen weer over de rekening ten name van de overledene beschikken. Deze rekening worden dan vaak ervenrekening genoemd.
 
Ook veel instanties vragen om een verklaring van erfrecht. Zolang de bank of een andere instantie niet om een verklaring van erfrecht vraagt is het niet nodig een verklaring van erfrecht te laten opmaken.

Meer weten? Vraag direct een offerte aan >>

Informatie of offerte aanvragen?

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag.

Neem telefonisch contact op:
Tel. 020 305 98 55

Contact

Nijenburg 2a, 1081 GG Amsterdam
Tel.020-3059855
Fax.020-3059858

Blijf op de hoogte

Gratis tips en het laatste nieuws ontvangen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.
U dient een geldig e-mail adres op te geven

Maak kennis met ons team

Er staat een team van ervaren professionals voor u klaar.  Maak kennis met ons team