menu

Wijzigen voorwaarden tijdens het huwelijk/partnerschap

Het is goed mogelijk dat u de huwelijkse voorwaarden wilt wijzigen wanneer u het niet meer eens bent met wat u in het verleden heeft afgesproken. Dit lijkt logisch, maar in de praktijk komt het vaak voor dat na een lang huwelijk opeens hele ouderwetse huwelijkse voorwaarden opduiken, die één van de echtgenoten zwaar benadeelt, terwijl dat eigenlijk helemaal niet de bedoeling was. Eens in de vijf of tien jaar even bedenken of er geen wijziging nodig is, is meestal genoeg. Voorwinde Notariaat Amsterdam helpt graag verder!
 
Heeft u nog oude huwelijkse voorwaarden die alleen bestaan uit een koude uitsluiting, overweeg dan om een modernere (en redelijkere) versie te maken.
 
Wanneer één van de echtgenoten grote zakelijke risico's loopt, worden vaak huwelijkse voorwaarden gemaakt met een verregaande scheiding van vermogens. Loopt die echtgenoot op enig moment die risico's niet meer, dan kan het verstandig zijn om de huwelijkse voorwaarden aan te passen.
 
Heeft u huwelijkse voorwaarden waarbij de eigen woning eigendom is van één van de echtgenoten, maar besluit u bij echtscheiding om de woning aan de andere echtgenoot toe te scheiden, verander dan vóór echtscheiding de huwelijkse voorwaarden, waarmee grote besparingen kunnen worden bereikt op overdrachtsbelasting en/of schenkingsrecht. Iets soortgelijks geldt in het zicht van overlijden van één van de partners wat betreft successierechten (erfbelasting).

Procedure wijzigen of opheffen huwelijkse voorwaarden

Tegenwoordig heeft u hiervoor enkel nog de notaris nodig (en niet langer de rechtbank). Het opheffen van huwelijkse voorwaarden is, juridisch gezien, een wijziging van de huwelijkse voorwaarden, dus er zal hier meestal worden gesproken over een `wijziging`. Daar wordt dan ook `opheffing` mee bedoeld.

Meer weten? Vraag direct een offerte aan >>

Informatie of offerte aanvragen?

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag.

Neem telefonisch contact op:
Tel. 020 305 98 55

Contact

Nijenburg 2a, 1081 GG Amsterdam
Tel.020-3059855
Fax.020-3059858

Blijf op de hoogte

Gratis tips en het laatste nieuws ontvangen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.
U dient een geldig e-mail adres op te geven

Maak kennis met ons team

Er staat een team van ervaren professionals voor u klaar.  Maak kennis met ons team