menu

Aandeelhoudersovereenkomsten

U gaat samenwerken en daaraan geeft u vorm door samen een B.V. op te richten, of u heeft samen al een B.V. opgericht: een werkmaatschappij. In uw samenwerking staat het persoonlijke element voorop. Voorwinde Notariaaat Amsterdam helpt bij het opstellen van de juiste aandeelhoudersovereenkomsten.

Wellicht hebben fiscale en juridische motieven een rol gespeeld bij de keuze voor de oprichting van een B.V.. Toch staat of valt het welslagen van uw gezamenlijke onderneming in deze werkmaatschappij met de persoonlijke contacten en uitvoering van de werkzaamheden.

Het is dan ook van belang tijdig met elkaar afspraken te maken over de wijze waarop u aan de samenwerking gestalte geeft, maar ook een regeling te treffen voor het geval zich omstandigheden voordoen waardoor de continuïteit van de onderneming in gevaar komt.

In de statuten van de vennootschap is een summiere regeling opgenomen over de verhouding tussen aandeelhouders. De blokkeringsregeling bepaalt dat aandelen eerst aan de overige aandeelhouders moeten worden aangeboden. Pas als deze geen belangstelling hebben, kunnen de aandelen aan derden worden aangeboden.

Er zijn echter meer onderwerpen waarbij het van belang is om duidelijke afspraken te maken. Voorwinde Notariaat Amsterdam helpt u en uw (toekomstige) mede aandeelhouders om de juiste afspraken te maken en de volledige aandeelhoudersovereenkomst op te stellen.

Vraag direct een offerte aan >>

Informatie of offerte aanvragen?

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag.

Neem telefonisch contact op:
Tel. 020 305 98 55

Contact

Nijenburg 2a, 1081 GG Amsterdam
Tel.020-3059855
Fax.020-3059858

Blijf op de hoogte

Gratis tips en het laatste nieuws ontvangen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.
U dient een geldig e-mail adres op te geven

Maak kennis met ons team

Er staat een team van ervaren professionals voor u klaar.  Maak kennis met ons team