menu

Oprichting B.V. of N.V.

De Besloten Vennootschap (B.V.) en de Naamloze Vennootschap (N.V.) zijn vennootschappen met een in aandelen verdeeld kapitaal. Afdeling Ondernemingsrecht van Voorwinde Notariaat zijn gespecialisseerd in alle vraagstukken rondom de B.V. & N.V. Van juridisch advies tot het opstellen van de juiste akte. 

Een B.V. of N.V. wordt opgericht door het opmaken van een notariële akte van oprichting. In dit document worden alle juridische aspecten van een B.V. of N.V. vastgelegd. Deze Statuten worden beschouwd als het fundament van een onderneming of venootschap.

In de akte van oprichting staat voor hoeveel aandelen iedere oprichter deelneemt en wie de bestuurders zijn. Verder vindt u in de akte een zogename doelomschrijving. Wij kunnen u adviseren bij het opstellen van een dergelijke omschrijving, daar de vennootschap geen werkzaamheden mag verichten die buiten deze doelomschrijving vallen.

Sinds 2012 is de wetgeving met betrekking tot de B.V. drastisch veranderd. Maatschappelijk kapitaal is afgeschaft. Ook is er geen sprake meer van een minimumkapitaal van 18.000 euro. Voorts is een verklaring van bezwaar niet meer nodig. Kortom u kunt tegenwoordig snel en goedkoop een B.V. starten. Dit kan al met 1 eurocent aan kapitaalVoor deze zogenaamde flex-B.V. die sinds 2012 in werking is getreden, is wel een notariële akte vereist.

Mocht u juridische vragen hebben en twijfelen aan de structuur van de B.V. bijvoorbeeld over een holding, het doel of over het bestuur zorgen wij ervoor dat we bij een eventuele voorbespreking alles helder kunnen toelichten.

Omtrent de N.V. is er nog steeds sprake van een minimumkapitaal van 45.000 euro. Alle vereisten zijn ongewijzigd gebleven.

Naar uw wens en ons advies zorgen wij voor u een duidelijke en een tevreden opgestelde akte.

Vraag direct een offerte aan >>

Informatie of offerte aanvragen?

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag.

Neem telefonisch contact op:
Tel. 020 305 98 55

Contact

Nijenburg 2a, 1081 GG Amsterdam
Tel.020-3059855
Fax.020-3059858

Blijf op de hoogte

Gratis tips en het laatste nieuws ontvangen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.
U dient een geldig e-mail adres op te geven

Maak kennis met ons team

Er staat een team van ervaren professionals voor u klaar.  Maak kennis met ons team