menu

Aan- en verkoop van particulier en zakelijk onroerend goed

Om eigenaar te worden van onroerend goed (huis, appartement of grond) dient Voorwinde Notariaat Amsterdam een akte van levering (of akte van eigendomsoverdracht) op te maken. Hiervoor dienen eerst een aantal zaken te worden geregeld en vastgesteld. De onroerend goed specialisten van Voorwinde Notariaat Amsterdam helpen u graag!

Na het tekenen van uw koopovereenkomst gaat uw notaris zijn verplichte onderzoeken doen bij onder meer het Kadaster betreffende de eigendoms-situatie van verkoper, eventueel erfdienstbaarheden (bijv. recht van overpad over het perceel van de buurman), evenals de hypothe(e)k(en) van verkoper die uiteraard moet(en) worden afgelost uit te koopsom.

Indien de koper een financiering nodig heeft (ongeveer 90% van de particulieren, al dan niet uit fiscale overwegingen) maakt uw notaris tevens de hypotheekakte op, die op dezelfde dag als de akte van levering dient te worden getekend.

Voorwinde Notariaat Amsterdam "maakt" dus niet alleen akten, wij verzorgen het hele financiële traject voor zowel verkoper en koper. Tot aan de dag waarop de akten worden ondertekend houden wij intensief contact met de koper, verkoper, makelaar, hypotheekadviseur en de bank.

Gebruikelijke gang van zaken

Meestal wordt de "voorlopige" koopakte opgesteld door de makelaar en wordt deze op een makelaarskantoor ondertekend.

In de regio Amsterdam is het gebruikelijk dat de koopovereenkomst door een notaris wordt opgesteld en naar partijen ter beoordeling wordt gezonden en vervolgens ten kantore van de notaris wordt besproken en tenslotte ondertekend.

De meerwaarde hiervan speelt helemaal indien er geen makelaar bij de transactie betrokken is en/of indien er bijzondere omstandigheden spelen waarbij het belangrijk kan zijn dat een onafhankelijk en onpartijdig jurist de gemaakte afspraken goed verwoordt in de koopovereenkomst.

Vraag direct een offerte aan >>

Informatie of offerte aanvragen?

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag.

Neem telefonisch contact op:
Tel. 020 305 98 55

Contact

Nijenburg 2a, 1081 GG Amsterdam
Tel.020-3059855
Fax.020-3059858

Blijf op de hoogte

Gratis tips en het laatste nieuws ontvangen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.
U dient een geldig e-mail adres op te geven

Maak kennis met ons team

Er staat een team van ervaren professionals voor u klaar.  Maak kennis met ons team