menu

Erfpacht Notaris Amsterdam

Als u een huis of bedrijfspand koopt op grond van de gemeente, of een andere grondeigenaar dan betaalt u erfpacht. Erfpacht is een recht om de grond van een ander te gebruiken. De onroerend goed specialisten van Voorwinde Notariaat Amsterdam helpen u graag verder met een recht van erfpacht of de afkoop van de erfpachtcanon!

Erfpacht is het recht om een stuk grond en de woonruimte daarop te gebruiken. De grond met daarop de woning blijft eigendom van de erfverpachter, ofwel de eigenaar. De grondeigenaar is meestal de gemeente. Voor dit gebruiksrecht betaalt de erfpachter een jaarlijkse vergoeding aan de eigenaar (gemeente). Die vergoeding noemt men de erfpachtcanon. Deze canon, die na een bepaalde periode kan worden herzien, dient doorgaans jaarlijks aan de eigenaar te worden voldaan, maar zij kan ook door de erfpachter (voor een bepaalde periode) worden afgekocht.

Een recht van erfpacht (‘uitgifte’) dient bij notariële akte te worden gevestigd, hetzelfde geldt voor een afkoop van de erfpachtcanon.

Deze akte dient vervolgens te worden ingeschreven in de openbare registers.

In deze akte worden de bepalingen opgenomen waaronder het onroerend goed in gebruik wordt gegeven. Ook de looptijd van het erfpachtrecht, dat na een overeengekomen tijd afloopt, wordt in die akte bepaald.

Erfpacht in Amsterdam
Gemeente Amsterdam is momenteel bezig met de hervormingen van het erfpachtstelsel. Lees het artikel over het nieuwe erfpachtstelsel in Amsterdam...

Vraag direct een offerte aan >>

Informatie of offerte aanvragen?

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag.

Neem telefonisch contact op:
Tel. 020 305 98 55

Contact

Nijenburg 2a, 1081 GG Amsterdam
Tel.020-3059855
Fax.020-3059858

Blijf op de hoogte

Gratis tips en het laatste nieuws ontvangen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.
U dient een geldig e-mail adres op te geven

Maak kennis met ons team

Er staat een team van ervaren professionals voor u klaar.  Maak kennis met ons team