menu

Hypotheken (oversluiten)

Een hypotheek is kort gezegd een geldlening waarbij uw woning als onderpand dient. Sluit u een hypotheek af, dan wordt er een hypotheekrecht op uw woning gevestigd. Het kan zijn dat daartoe eerder gevestigde hypotheken moeten worden afgelost. Het is de taak en verantwoordelijkheid van de notaris om dit alles te regelen en uiteindelijk voor u (en de financier) een hypotheekakte op te stellen. De onroerendgoedspecialisten van Voorwinde Notariaat helpen u graag verder!

Tweede hypotheek

Wie al een hypotheek heeft maar om geld verlegen zit voor een verbouwing of achterstallig onderhoud kan een tweede hypotheek afsluiten. Als onderpand voor deze tweede lening kan dan een eventuele overwaarde van uw woning dienen. De financier van uw eerste hypotheek dient hiervoor wel toestemming te geven.

Hypotheek oversluiten

In bepaalde gevallen kunt u uw hypotheek ‘oversluiten’. De notaris zorgt ervoor dat de bestaande hypotheek wordt doorgehaald (royement) en stelt een nieuwe hypotheekakte op. Hij zal die akte ook weer laten inschrijven in het kadaster.

Vraag direct een offerte aan >>

Informatie of offerte aanvragen?

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag.

Neem telefonisch contact op:
Tel. 020 305 98 55

Contact

Nijenburg 2a, 1081 GG Amsterdam
Tel.020-3059855
Fax.020-3059858

Blijf op de hoogte

Gratis tips en het laatste nieuws ontvangen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.
U dient een geldig e-mail adres op te geven

Maak kennis met ons team

Er staat een team van ervaren professionals voor u klaar.  Maak kennis met ons team