menu

Lidmaatschap omzetten in Appartement

Betreft uw woning een lidmaatschapsrecht in een coöperatieve flatexploitatievereniging, dan kan het verstandig zijn het lidmaatschapsrecht om te zetten in een appartementsrecht en de coöperatieve flatexploitatievereniging in een vereniging van eigenaars. De onroerend goed specialisten van Voorwinde Notariaat helpen u graag verder. 

Liquideren van Coöperatie

De eerste mogelijkheid is het omzetten en liquideren van de coöperatie mét het leveren van de appartementsrechten aan de desbetreffende leden. In veel gevallen geldt hiervoor een vrijstelling voor de overdrachtsbelasting. In een aantal gevallen zal er echter wel overdrachtsbelasting verschuldigd zijn over de huidige economische waarde van de woning. Verder zal ieder lid zijn geldlening (met verpanding) moeten ‘oversluiten’ naar een hypotheek.

Gebouw splitsen in appartementsrechten

Een tweede mogelijkheid is dat de coöperatie nog niet wordt geliquideerd, maar wel alvast het gebouw splitst in appartementsrechten. De coöperatie wordt eigenaar van de appartementsrechten. De leden houden hun (verpande) lidmaatschapsrecht met bijbehorende lening en er is geen overdrachtsbelasting verschuldigd.

Bij eventuele verkoop van een woning verkoopt en levert een lid echter het appartementsrecht dat overeenkomt met zijn lidmaatschapsrecht. Het grote voordeel van deze constructie is er geen overdrachtsbelasting verschuldigd is.

Vraag direct een offerte aan >>

Informatie of offerte aanvragen?

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag.

Neem telefonisch contact op:
Tel. 020 305 98 55

Contact

Nijenburg 2a, 1081 GG Amsterdam
Tel.020-3059855
Fax.020-3059858

Blijf op de hoogte

Gratis tips en het laatste nieuws ontvangen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.
U dient een geldig e-mail adres op te geven

Maak kennis met ons team

Er staat een team van ervaren professionals voor u klaar.  Maak kennis met ons team