menu

Nieuwbouw (projectontwikkeling)

Koopt u een nieuwbouwwoning, dan gaan veel dingen nét iets anders dan bij de koop van een bestaande woning (‘bestaande bouw’). De onroerendgoedspecialisten van Voorwinde Notariaat Amsterdam helpen u graag!

Vrij op naam

Een nieuwbouwwoning koopt u ‘vrij op naam’. U betaalt dan geen notariskosten voor de overdracht, deze worden alsdan door de verkoper voldaan. De koopsom betaalt u voor de grond. Voor de bouw van het huis betaalt u een aanneemsom. In plaats van overdrachtsbelasting betaalt u btw over deze bedragen.

Aanneemovereenkomst

Bij een nieuwbouwwoning krijgt u niet alleen te maken met een koopcontract, maar ook met een aanneemovereenkomst. Vaak gecombineerd in een koop-/aanneemovereenkomst. De aannemingsovereenkomst is nodig omdat u een stuk grond koopt en daarnaast de aannemer opdracht geeft om op dat stuk grond een huis te bouwen. In de aannemingsovereenkomst staat wat de aannemer gaat bouwen en wanneer hij dat moet opleveren.

Modelovereenkomst

De koop-/aanneemovereenkomst is meestal een modelovereenkomst. De meest voorkomende bepalingen staan er dus al in. Al moet u nog wel de ontbindende voorwaarden toevoegen, de bouwrente en de bouwtijd. Het is daarom altijd verstandig om kritisch met de koop-/aanneemovereenkomst om te gaan. Ook als het gaat om een modelovereenkomst.

Vraag direct een offerte aan >>

Informatie of offerte aanvragen?

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag.

Neem telefonisch contact op:
Tel. 020 305 98 55

Contact

Nijenburg 2a, 1081 GG Amsterdam
Tel.020-3059855
Fax.020-3059858

Blijf op de hoogte

Gratis tips en het laatste nieuws ontvangen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.
U dient een geldig e-mail adres op te geven

Maak kennis met ons team

Er staat een team van ervaren professionals voor u klaar.  Maak kennis met ons team